Image Image Image Image Image Image Image Image Image

10 Apr

Topstukken uit het Privaat Leesmuseum

10 April 2018

Op 9 mei om 16.00 uur wordt bij Bijzondere Collecties in Amsterdam (Oude Turfmarkt 129) de tentoonstelling Topstukken uit het Privaat Leesmuseum geopend. Het gaat om een kleine tentoonstelling van leesbeeldjes uit de rijke collectie van het Privaat Leesmuseum, een privémuseum in het hart van Haarlem. Bij de opening zal de gelijknamige catalogus worden gepresenteerd. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan Marga Kok van Antiquariaat Kok in de Oude Hoogstraat. In hun etalage staat een grote verzameling leesbeeldjes. De catalogus bevat vijftig bijdragen van journalisten, schrijvers, dichters, boekhandelaren, bibliothecarissen, museumdirecteuren en cabaretiers – allemaal liefhebbers van lezen (zie de bijgevoegde inhoudsopgave). Bij iedere bijdrage staat een foto van een leesbeeldje.

Iedereen werkte belangeloos mee aan deze catalogus, waarvan de opbrengst is bestemd voor de Stichting Biblionef Nederland, die als doel heeft ‘Leesplezier voor kinderen wereldwijd’. Het boek Topstukken uit het Privaat Leesmuseum staat onder redactie van Ewoud Sanders, de vormgeving is van Nenke van Wermeskerken; Lou Wolfs fotografeerde de leesbeeldjes en Heske Kannengieter en Jenny Mateboer verzorgden de eindredactie.

ISBN 978-90-8952-204-7
Bestellen bij elke erkende boekhandel, Boekwinkeltjes en de uitgever: Antiquariaat Digitalis, Jacqueline Lensink, Postbus 37144 / 1030 AC Amsterdam (info@antiquariaatdigitalis.nl)
Prijs € 16.
De expositie is gratis te bezichtigen bij Bijzondere Collecties
van 10 mei tot 14 juni, van 11.00 – 17.00 uur.